Якщо ви зрозумієте ці 5 правил психології, ваше життя стане набагато простіше

Глибоке розуміння нашої психології, а також психології людей, які нас оточують, може відіграти вирішальну роль у прагненні до щастя. Кожен із нас несе у собі обмежуючі переконання, успадковані з дитинства, набуті у процесі здобуття життєвого досвіду та спілкування з іншими. Ці переконання заважають жити спокійно.

Ось чому необхідно розвивати більш позитивне мислення з блогом Bonus-Club, яке допоможе розширити вашу думку і зменшити кількість негативу, який ми проектуємо на самих себе.

Застосування цих психологічних принципів у ваше повсякденне життя може допомогти вам жити спокійніше і побачити світ у новому світлі:

  1. Думка інших людей не така важлива, як ви думаєте

Хоча це може здатися надто просто, але це так. Надмірне занепокоєння тим, що про нас думають інші, може завдати шкоди. Кожен значною мірою поглинений думками про те, що думають інші, і намагається поводитися так, щоб не отримати засудження з боку знайомих і рідних.

Вкрай важливо пам’ятати, що більшість наших побоювань з приводу суджень інших ґрунтуються на припущеннях, які наш розум зробив на основі минулого досвіду чи неправильних інтерпретацій. І нескінченні думки про інших та прагнення відповідати чиїмось очікуванням не зроблять вас щасливими.

Якщо ви зрозумієте ці 5 правил психології, ваше життя стане набагато простіше

  1. Ви постійно розвиваєтесь

Може здатися природним думати, що ми ті самі люди, як і десять років тому, але це уявлення відповідає дійсності. Наше минуле, сьогодення та майбутнє «я» постійно розвиваються в міру того, як наше мислення адаптується до наших життєвих обставин та досвіду.

Тому дуже важливо прислухатися до свого внутрішнього «я», до своїх цінностей та принципів при ухваленні рішень. Ми не можемо передбачати думки та емоції у майбутньому, і не можемо змінити їх у минулому. Сила полягає зараз. А ви можете почати мислити інакше, діяти інакше. Дозволяйте собі зміни.

  1. Покладіть край порівнянню з іншими

В епоху соціальних мереж багато хто з нас намагається викласти в соціальні мережі найкращі фотографії, найкращі моменти свого життя, які легко вводять в оману, формую «ідеальне» життя. І коли ми дивимося на чиєсь ідеальне життя, звичайно, ми порівнюємо своє життя і розуміємо, що порівняння не на нашу користь. Насправді ми всі ховаємо весь негатив та погані фотки, боячись засудження інших і того, що справжніми нас ніхто не прийме і не любитиме.

Ми всі хочемо, щоб нас приймали та цінували інші. Порівняння та почуття неповноцінності несуть негатив, тому що навіть найзнаменитіші та найвпливовіші люди не живуть ідеальним життям, і в багатьох моментах відчувають страх і невпевненість.

  1. Не чекайте, поки ваша порада буде негайно прийнята до уваги.

Насправді до порад, які ми даємо, рідко прислухаються, якщо людина не перебуває в потрібному настрої в потрібний час.

По суті люди змінюють своє мислення або світогляд тільки завдяки власному досвіду. Не відчувайте розчарування: ви зробили свою справу, тепер настав час дозволити всьому йти своєю чергою.

Ви не можете контролювати все, що відбувається у вашому житті, але ви можете контролювати спосіб, яким ви на це реагуєте.” – Чарльз Р.

Якщо ви зрозумієте ці 5 правил психології, ваше життя стане набагато простіше

  1. Ви контролюєте лише свою реакцію

Те, як ви реагуєте на проблему, подію чи ситуацію, має набагато більше значення, ніж сама подія. Ваше ставлення відіграє важливу роль у житті! У вас є вибір: відреагувати таким чином, який вплине на ваші майбутні думки, почуття та емоції, або ви можете вибрати більш позитивну відповідь.

Навіть у негативних ситуаціях це може бути важко зробити, але якщо пам’ятати про необхідність переглянути своє ставлення, перш ніж реагувати, це допоможе запобігти негативним наслідкам ваших дій для інших і для себе.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *