Як не варто прати наші речі?

Неправильно випраний одяг може сісти, полиняти або навіть порватися. Визнайте і у вас таке траплялося, сподіваємося, що це не сталося з вашим улюбленим одягом. Прання білизни в пральній машині здається такою простою, ось чому більшість з нас припускаються помилок.

А це – 10 найчастіших помилок, які можуть нашкодити вашим речам під час прання.

Неправильне сортування

Окрім кольорів, треба звернути увагу на тип тканини. Речі з мальтонової тканини завжди стираються окремо, а ваші рушники ніколи не стирайте з синтетикою.

Відкритий фермуар

Всі замки на одязі слід застібати, інакше зубці можуть пошкодити ваш одяг.

Застебнуті гудзики

А ось гудзики краще розстебнути, оскільки нитки можуть порватися, а кріплення луснути.

Як не варто прати наші речі?

Зайве відбілювання

Відбілювач стоншує тканину, тому спробуйте більш старий метод кип’ятіння. Велика каструля та кілька крапель лимонного соку вам на допомогу.

Машинне прання купальників

Купальні костюми та інший одяг із еластичної тканини — забороняється прати в машині. Для такого типу тканини необхідна тільки холодна вода і ручне прання.

Відпочинок пральної машинки

Деякі домогосподарки дають пральній машині передихнути вони помилково вважають, що кілька прань поспіль можуть пошкодити машину, але все зовсім навпаки. Ряд послідовних прань призводить до економії електроенергії, оскільки тепло від попереднього прання зберігається і передається наступному.

Ополіскувач для рушників

Ополіскувач знижує властивості тканини вбирати вологу, тому краще не використовувати.

Перевантаження пральної машинки

Не заповнюйте одягом барабан пральної машини повністю. Через це одяг може зашкодити, а пральна машина зіпсується.

Як не варто прати наші речі?

Неправильне прання пуховиків

Пух не скачається якщо завантажити в барабан разом з одягом 3 тенісні м’ячі. Вони не дозволять пуху зім’ятись і видалять всю піну.

Дуже дорогі миючі засоби

Багато з дорогих продуктів мають більш дешеві та традиційні аналоги, наприклад — сіль повертає одязі початковий лиск, а крейда видаляє жирні плями. Господарське мило відбілює та видаляє плями, а лимонний сік зробить одяг м’якшим.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *