4 поради для новоселів: ми встановлюємо домашнє освітлення

При облаштуванні будинку або квартири виникає низка проблем: які кольори стін вибрати, де поставити меблі або як розташувати електропроводку. Часто вид інтер’єру залежить від освітлення, а це не просто – вибір форми чи кольору світильників.

Правильне встановлення світильників – це не тільки деталь інтер’єру, а й аспект якості життя домогосподарок. Поради у моїй статті допоможуть вам досягти успіху у правильному виборі освітлення для вашого будинку.

Вибирайте таке розташування житла, щоб було більше природного освітлення та майте на увазі розташування меблів.

По-перше, оцініть природне освітлення у вашому будинку чи квартирі та максимально використовуйте його.

Ще до того, як будинок буде побудований, слід запланувати його з правильним розташуванням до кожного з чотирьох основних напрямків (північ, південь, захід, схід), щоб природне освітлення використовувалося максимально.

Будинки зі штучним освітленням дорожчі і не дадуть таких же результатів, як при використанні природного світла.

По-друге, намалюйте план меблів, який допоможе вам передбачити, де ви розмістите ліжко, стіл чи крісло. План меблів дозволяє вам оцінити освітлення, необхідне для будинку, більш детально, оскільки розташування предметів визначає, що ви робитимете в певних областях будинку.

Застосуйте відповідне освітлення до різних областей будинку

Різні види діяльності в будинку вимагають різного освітлення, тому освітлення в домашніх умовах не може бути однаковим.

4 поради для новоселів: ми встановлюємо домашнє освітлення

Кухня або їдальня

На кухні ми не просто готуємо чи їмо. Кухня – найбільш використовувана домашня кімната, де поки батьки готують обід, діти часто роблять домашнє завдання. Робочі поверхні вимагають світла, яке створює тіні. Над обіднім столом потрібно повісити люстри із закритими та не з тонованими корпусами.

Вітальня

Щоб створити відчуття затишку та відокремити зони діяльності, освітлювальні прилади меншої висоти можна розмістити на підлозі, наприклад, поряд із телевізором.

Спальня

На додаток до місцевого освітлення з обох боків ліжка, дуже гарним рішенням є встановлення підсвічування, вбудованого в узголів’я ліжка.

Майстерня

Для читання, письма та роботи за столом найкраще підходить місцеве освітлення з певним напрямком на робочу зону. Світильник – трансформер, який можна нахилити у потрібному напрямку, ідеально підходить для цього.

4 поради для новоселів: ми встановлюємо домашнє освітлення

Ванна кімната

Усі світильники мають бути вологостійкими. Рекомендується рівномірно освітлювати дзеркало по всій ванній кімнаті, щоб світильник працював якнайкраще.

Коридор

Настінні чи підлогові світильники підходять для коридору, що збільшує простір. Коли стіни освітлюються знизу, кімната виглядає ще більшою. Вбудовувати у сходи світильники не рекомендується, тому що вони дуже світять у вічі.

Скористайтеся перевагами освітлення

Домашнє освітлення може створити приємний простір. Зниження витрат на електроенергію передбачає переваги добре продуманого освітлення.

Люди все частіше впроваджують інтелектуальне освітлення у свої будинки, бо воно не лише сучасне, а й дозволяє їм платити менше за електрику.

Це легко, коли ви можете налаштувати інтенсивність світла, щоб вибрати, де і скільки світла ви хочете. Використовуючи пульти дистанційного керування, смартфони або інтелектуальну систему керування для керування інтенсивністю та розподілом світла, ви не витрачаєте електроенергію, освітлюючи приміщення, які на той час не вимагають світла.

Факт, що люди дійсно слідують останнім тенденціям освітлення і це більше, ніж зручність та комфорт. Це допомагає не тільки економити ресурси, а й економити час, тому що керування будинком стає набагато ефективнішим.

4 поради для новоселів: ми встановлюємо домашнє освітлення

Уникайте найпоширеніших помилок

Неувага до встановлення освітлення часто призводить до основних помилок:

– незручне розташування електричних розеток;

– Замало світлих точок;

– приділяти надто багато уваги формі та кольору світильників, а не технічним характеристикам;

– Недостатня кількість перемикачів.

На перший погляд, невелика помилка, наприклад, занадто мало перемикачів, може призвести до ще більших незручностей у майбутньому.

Краще мати більше вимикачів, якщо, наприклад, ви думали про встановлення світлодіодного освітлення і вам потрібні додаткові вимикачі, а в спальні можна було б встановити і другий вимикач.

Все це потрібно враховувати на етапі будівництва житла.

Під час підготовки домашнього освітлення потрібен час і зусилля, щоб отримати світло в будинку в міру необхідності і там, де це необхідно.

Висвітлення не тільки стане необхідною частиною інтер’єру будинку, але також сприятиме затишку та комфорту будинку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *